Embrapa Arroz e Feijão
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Autoria: LANNA, A. C.; SILVEIRA, P. M. da; FERRARESI, T. M.; CORTES, M. V. de C. B. Esta revisão teve como objetivo discutir a origem, dinâmica e efeitos dos ácidos orgânicos de baixa massa molecular e seus papéis nos solos e ecossistemas. As principais fontes de ácidos orgânicos nos... ... |
Autoria: SANTOS, M. P. dos; REGES, N. P. R.; SANTOS, A. B. dos; STONE, L. F.; HEINEMANN, A. B. The use of optical radiation sensors is a promising strategy for nitrogen management as it reduces the costs of chemical analyses and allows quick decision-making in the supplementary application of N... ... |
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Autoria: FERREIRA, A. L.; WANDER, A. E.; PINHEIRO, P. V. Common beans (Phaseolus vulgaris) are an important source of protein for the Brazilian population. They are cultivated all over the country, in three cropping seasons/year, totaling 2.7 million tons,... ... |
Autoria: MELO, D. M. de; BONGIOVANI, P. de F.; COSTA, F. L. S.; MORENO-CADENA, P.; HEINEMANN, A. B.; RAMIREZ-VILLEGAS, J.; COELHO FILHO, M. A. The aim of the present study was to calibrate the DSSAT MANIHOT-Cassava model with information from cassava varieties grown in the Recôncavo Baiano region, Bahia state, Brazil. The database used to ca... ... |
Autoria: MONTEIRO, N. O. da C.; CRUZ, D. R. C.; FERREIRA, I. V. L.; NASCENTE, A. S.; SOUZA, N. O. S. O feijão-comum é uma cultura essencial para a segurança alimentar do Brasil, por isso existe o desafio de buscar o aumento da produtividade desses grãos com base em sistemas agrícolas sustentáveis. Es... ... |
Autoria: OLIVEIRA, M. S. de; PEREIRA, J. M.; QUINTELA, E. D. Em 2014 foi estabelecido o vazio sanitário para o feijoeiro comum no Distrito Federal, municípios da região Noroeste de Minas Gerais e em Goiás, com o objetivo de reduzir a incidência dos vírus transm... ... |
Autoria: SOUZA, A. G. de; DAHER, R. F.; NASCIMENTO, M. R.; SOUZA FILHO, B. F. de; MELO, L. C.; GRAVINA, G. de A.; AMBRÓSIO, M.; SANTANA, J. G. S.; VIDAL, A. K. F.; SANTOS, R. M.; LEITE, C. L.; FARIAS, J. E. C.; FREITAS, R. de S.; ROCHA, R. S. The study of adaptability, stability, and productivity is essential for selecting and recommending superior genotypes. This fact is particularly the case for the introduction of common bean cultivars... ... |