Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: LEÃO, J. R. A.; RAPOSO, A.; SILVA, A. C. L. da; SAMPAIO, P. de T. B. The Amazonian bamboo forests are located in an important region of high biodiversity in Brazil, Peru and Bolivia, forming the largest native bamboo forest reserve in the world. However, the bamboos fr... ... |
Autoria: MARINHO, R. F.; SÁ, L. C. F. E.; CASTRO, N.; GURGEL-GONÇALVES, R.; MALDONADE, I. R.; MACHADO, E. R. This study analyzed the occurrence of intestinal parasites in playgrounds in the Federal District of Brazil(DF) in 2015 2016 and were processed using he Willis and Hoffman methods. |
Autoria: SILVA, T. L. da; PEREIRA, M. A. A.; SCHERWINSKI-PEREIRA, J. E.
|
Autoria: SOUSA, J. B. de; BANDEIRA, L. L.; SILVA, V. M. A.; SANTOS, F. D. dos; CAVALCANTE, F. G.; FERNANDES JUNIOR, P. I.; MARTINS, S. C. S.; MARTINS, C. M. To evaluate the potential of actinobacterial strains from the Brazilian semiarid to establish facilitation relationships with native rhizobia from the same region. |
Autoria: OLIVEIRA, M. G. de C.; BASSINELLO, P. Z.; LOBO, V. L. da S.; RINALDI, M. M. Rice bran is a byproduct commonly used for animal feeding; however its nutritional value and potential application in human diet have attracted market interest. Its preservation for safe use is still... ... |
Autoria: ALVES, F. S. F.; SANTOS, R. A. dos; PINHEIRO, R. R.; SOUSA, F. G. C.; NEVES, M. R. M. das Resumo: O consumo do leite caprino e de seus derivados vem crescendo nos últimos tempos, o que tem sido relacionado às qualidades nutricionais, à alta digestibilidade e à possibilidade de ser administ... ... |
Autoria: ALVARES, V. de S.; LEITE, F. M. N.; MADRUGA, A. L. S.; SOUZA, J. M. L. de; COSTA, D. de A. O objetivo principal deste trabalho foi monitorar o nível de contaminação por coliformes e por fungos totais em diferentes etapas da cadeia produtiva, em três castanhais que empregam as Boas Práticas... ... |
Autoria: MEDEIROS, F. H. V.; MARTINS, S. J.; ZUCCHI, T. D.; MELO, I. S. de; BATISTA, L. R.; MACHADO, J. da C. Mycotoxins are produced by the secondary metabolism of many fungi and can be found in almost 25% of the world?s agricultural commodities. These compounds are toxic to humans, animals, and plants and t... ... |
Autoria: BEZERRA, V. S.; WALTER, E. H. M.; FREITAS-SILVA, O.; GOMES, I. A.; DAMASCENO, L. F.; ALCANTARA, I.; CABRAL, L. M. C. Açai berries (Euterpe oleracea Mart.) have a high natural microbial load that can compromise the quality of their products. In this study, test microorganisms were inoculated on raw açai berries in dr... ... |
Autoria: FLORENCIO, C.; BORTOLETTO-SANTOS, R.; FAVARO, C. P.; BRONDI, M. G.; VELLOSO, C. C. V.; KLAIC, R.; RIBEIRO, C.; FARINAS, C. S.; MATTOSO, L. H. C. ADVANCES IN THE PRODUCTION AND FORMULATION OF MICROBIAL INOCULANTS FOR A MORE SUSTAINABLE AGRICULTURE. The wide application of beneficial microorganisms in agriculture as inoculants to combat pests an... ... |
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.