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Autoria: QUEIROZ, V. A. V.; FIGUEIREDO, J. E. F.

ABSTRACT ? Sorghum is a highlighted cereal due to its bioactive phenolic compounds with health-protective effects for consumers. This study aimed to evaluate the technological, sensory, and chemical f... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Autoria: QUEIROZ, V. A. V.; MENEZES, C. B. de; MIGUEL, R. de A.; FIGUEIREDO, J. E. F.

The objective of this work was to evaluate the acceptability of gluten-free churros made either with tannin or tannin-free sorghum flour, as well as the retention of their phenolic compounds and antio... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2020

Autoria: QUEIROZ, V. A. V.

Physical, chemical, and antioxidant analysis of grain and flour of five sorghum hybrids with different pericarp color (brown, red, and white) and endosperm texture were conducted to prepare gluten-fre... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Autoria: QUEIROZ, V. A. V.

Quinoa is a pseudocereal that has high protein quality and sorghum has phenolic compounds that give it a higher antioxidant capacity, however, its protein quality is low. Thus, this study aimed to eva... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2020

Autoria: QUEIROZ, V. A. V.; MENEZES, C. B. de

O sorgo está associado a várias propriedades funcionais pelo fato de conter altos níveis de compostos fenólicos, como flavonoides, flavonas e flavanonas. No entanto, estes compostos são sensíveis ao p... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

Autoria: QUEIROZ, V. A. V.

This study aims to investigate the potential of white and bronze whole-grain sorghum flour to develop gluten-free bread (GFB) with acceptable sensory properties. Two 22 factorial designs, with two cen... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2021

Autoria: QUEIROZ, V. A. V.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Autoria: QUEIROZ, V. A. V.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Autoria: QUEIROZ, V. A. V.; CARVALHO, C. W. P. de

In recent years, there has been a growing demand for gluten-free and functional products, driven by consumer preferences for healthier and more diverse food choices. Therefore, there is a need to expl... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2023

Autoria: CARVALHO, C. W. P. de; ASCHERI, J. L. R.; GERMANI, R.

This work aimed to use thermoplastic extrusion technology as a pretreatment for whole grain flours (corn, parboiled brown rice, and sorghum) and the incorporation of germinated millet at 5% for the pr... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2021

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