Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: RIBEIRO JÚNIOR, G. de O.; VELASCO, F. O.; FARIA JÚNIOR, W. G. de; TEIXEIRA, A. de M.; MACHADO, F. S.; MAGALHÃES, F. A.; JAYME, D. G.; GONÇALVES, L. C. ABSTRACT - Maturity is considered the primary factor affecting the nutritive value of forages. The aim of this study was to evaluate and compare dry matter (DM), crude protein (CP) and neutral deterge... ... |
Autoria: RANGEL, J. H. de A.; MUNIZ, E. N.; SOUZA, S. F. de; SANTOS, R. D. dos; PIOVEZAN, U. In the Brazilian semiarid, there are recommendations for the cultivation of gliricidia to use as protein banks, in association with forage cactus, maize, bean, use as live fences, and as preserved for... ... |
Autoria: CAVALI, J.; COUTO, V. R. M.; PORTO, M. O.; SALES, M. F. L.; VALENTIM, J. F.; VALENTE, E. E.; OLIVEIRA, I. M.; FERREIRA, E.; CARVALHO, G. G. P. de; CODOGNOTO, L. C. Arachis pintoi, commonly known as forage peanut, is a leguminous plant with good forage yield and nutritional quality adapted to the Brazilian environmental conditions and used in grass/legume pasture... ... |
Autoria: SANTOS, R. S.; LIMA, E. F. B. The objective of this work was to establish the first record of Caliothrips phaseoli (Hood, 1912) (Thysanoptera: Thripidae); in forage peanut accessions in the state of Acre, Brazil. The specimens wer... ... |
Autoria: VILELA, D.; MATOS, L. L. de; OLIVEIRA, P. S. d'; OLIVEIRA, J. S. e; VERNEQUE, R. da S.; MARTINS, C. E. RESUMO - Os critérios de seleção para plantas forrageiras são mais complexos do que os aplicados em culturas convencionais como arroz ou milho, porque não envolve apenas a produção por área, mas, além... ... |
Autoria: LIMA, G. F. da C.; RÊGO, M. M. T.; SILVA, J. G. M. da; DANTAS, F. D. G.; AGUIAR, E. M. de; NOVAES, L. P.; GUEDES, F. X.; LOBO, R. N. B. Resumo: No semiárido nordestino existe um severo déficit na oferta de forragem e a palma forrageira apresenta-se como uma alternativa para melhorar o desempenho dos rebanhos. No entanto, em vários mun... ... |
Forage quality and methane production of the grazing portion of grass produced under elevated [CO2]. Autoria: ABDALLA, A. L.; GHINI, R.; NATEL, A. S.; ABDALLA FILHO, A. L.; LOUVANDINI, H.; PICCOLO, M. C. The potential changes in nutritional quality of forages for livestock production under climate changes scenario are still scarce, despite recent works have shown that the elevated [CO2] increased biom... ... |
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.