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Autoria: MELLO JÚNIOR, N. R. C. de; PIRES, B. P. de C.; ALVES, J. S.; REGIS, E. S.; SANTOS, L. F. dos; BRECHT, J. K.; SARGENT, S. A.; FREITAS, S. T. de The Brazilian Northeast is the most important mango-producing region in the country. Harvesting mangos at advanced ripeness stages can guarantee better eating quality to consumers, but it also reduces... ... |
Autoria: MELLO JÚNIOR, N. R. C.; MONTEIRO, S. R. S.; SOUZA, T. A. de; FUKUI, C. M.; SANTOS, L. F. dos; BRECHT, J. K.; SARGENT, S. A.; FREITAS, S. T. de The Brazilian Northeast, more specifically the San Francisco Valley, stands out as the most important mango producer and exporter region in the country. The increasing demand for higher quality and lo... ... |
Autoria: MONTEIRO, S. R. S.; MELLO JÚNIOR, N. R. C. de; FUKUI, C. M.; SANTOS, L. F. dos; BRECHT, J. F.; SARGENT, S. A.; FREITAS, S. T. de Mango is a tropical fruit of great economic importance in Brazil. However, as a highly perishable climacteric fruit, mango ripens quickly after harvest, limiting its transport to distant markets. Tech... ... |
Minimum O2 levels to maintain ‘Palmer’ mango aerobic metabolism under controlled atmosphere storage. Autoria: FUKUI, C. M.; SANTOS, L. F. dos; SOUZA, T. A. de; PIRES, B. P. de C.; ALVES, J. S.; NEUWALD, D. A.; FREITAS, S. T. de; SANTOS, M. de S. Brazil is among the largest mango exporters in the world. Several technologies have been commercially applied to maintain mango postharvest quality during fruit transportation to distant markets. One... ... |
Autoria: BRECHT, J. K.; SARGENT, S. A.; SHAHZAD, F.; DORON, M.; FREITAS, S. T. de The feasibility of incorporating modified atmosphere packaging (MAP) technology with or without ethylene scrub- bing into existing mango handling systems was evaluated as a way to allow shipment of fu... ... |
Autoria: PEGORARO, C.; STORCH, T. T.; CRIZEL, G. R.; FERREIRA, W. A.; GIRARDI, C. L. O objetivo deste trabalho foi determinar os efeitos de diferentes tecnologias de armazenamento na qualidade físico-química de kiwis da cultivar Tewi. Após a colheita, parte dos frutos foi submetida ao... ... |
Autoria: SOUZA, C. S. M.; TERAO, D.; KONDA, E. T.; SILVA, D. R. da; QUEIROZ, S. C. do N. de O Brasil é o maior produtor de laranjas respondendo por 85% do mercado mundial de suco de laranja. Doenças em pós-colheita reduzem a quantidade e a qualidade de frutos cítricos comercializáveis e pode... ... |
Autoria: MAIA, A. de H. N.; TERAO, D.; LUIZ, A. J. B. Apresentamos para discussão, alguns exemplos de análises inferenciais para testes de hipóteses científicas pertinentes e métodos descritivos gráficos para visualização e análise dos resultados de ensa... ... |
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Autoria: RODRIGUES, M. A.; AMORIM, E. P.; FERREIRA, C. F.; SOUZA, C. P. F. O despencamento natural dos frutos maduros é um dos graves problemas dos programas de melhoramento genético de bananeira relacionado a qualidade do fruto. O desprendimento individual dos frutos é uma... ... |
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