Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: BRECHT, J. K.; SARGENT, S. A.; MITCHAM, E. J.; KADER, A. A.; ARPAIA, M. L.; YAHIA, E. M.; MAUL, F.; LIMA, M. A. C. de; BRECHT, P. E.; MENOCAL, O. A.; PADDA, M. Mango fruit quality may be influenced by production practices, maturity at harvest, postharvest technologies, and various handlind practices. |
Autoria: MELLO JÚNIOR, N. R. C. de; PIRES, B. P. de C.; ALVES, J. S.; REGIS, E. S.; SANTOS, L. F. dos; BRECHT, J. K.; SARGENT, S. A.; FREITAS, S. T. de The Brazilian Northeast is the most important mango-producing region in the country. Harvesting mangos at advanced ripeness stages can guarantee better eating quality to consumers, but it also reduces... ... |
Autoria: MELLO JÚNIOR, N. R. C.; MONTEIRO, S. R. S.; SOUZA, T. A. de; FUKUI, C. M.; SANTOS, L. F. dos; BRECHT, J. K.; SARGENT, S. A.; FREITAS, S. T. de The Brazilian Northeast, more specifically the San Francisco Valley, stands out as the most important mango producer and exporter region in the country. The increasing demand for higher quality and lo... ... |
Autoria: MONTEIRO, S. R. S.; MELLO JÚNIOR, N. R. C. de; FUKUI, C. M.; SANTOS, L. F. dos; BRECHT, J. F.; SARGENT, S. A.; FREITAS, S. T. de Mango is a tropical fruit of great economic importance in Brazil. However, as a highly perishable climacteric fruit, mango ripens quickly after harvest, limiting its transport to distant markets. Tech... ... |
Minimum O2 levels to maintain ‘Palmer’ mango aerobic metabolism under controlled atmosphere storage. Autoria: FUKUI, C. M.; SANTOS, L. F. dos; SOUZA, T. A. de; PIRES, B. P. de C.; ALVES, J. S.; NEUWALD, D. A.; FREITAS, S. T. de; SANTOS, M. de S. Brazil is among the largest mango exporters in the world. Several technologies have been commercially applied to maintain mango postharvest quality during fruit transportation to distant markets. One... ... |
Autoria: BRECHT, J. K.; SARGENT, S. A.; SHAHZAD, F.; DORON, M.; FREITAS, S. T. de The feasibility of incorporating modified atmosphere packaging (MAP) technology with or without ethylene scrub- bing into existing mango handling systems was evaluated as a way to allow shipment of fu... ... |
Autoria: PEGORARO, C.; STORCH, T. T.; CRIZEL, G. R.; FERREIRA, W. A.; GIRARDI, C. L. O objetivo deste trabalho foi determinar os efeitos de diferentes tecnologias de armazenamento na qualidade físico-química de kiwis da cultivar Tewi. Após a colheita, parte dos frutos foi submetida ao... ... |
Autoria: SOUZA, C. S. M.; TERAO, D.; KONDA, E. T.; SILVA, D. R. da; QUEIROZ, S. C. do N. de O Brasil é o maior produtor de laranjas respondendo por 85% do mercado mundial de suco de laranja. Doenças em pós-colheita reduzem a quantidade e a qualidade de frutos cítricos comercializáveis e pode... ... |
Autoria: SILVA, A. L.; LIMA, M. A. C. de; LAURINDO, J. B.; SILVA, J. S. M. da The aim of this study was to select edible coatings from different sources, as cassava starch, carboxymethyl cellulose (CMC), chitosan, Aloe veto, beeswax and sodium alginate, including some additives... ... |
Autoria: SOARES, C. D. F.; SILA, P. P. M. DA; SASAKI, F. F. C.; KLUGE, R. A. Técnicas como armazenamento refrigerado e uso de atmosfera modificada em uvas são eficientes contra a degrana e a incidência de podridões, problemas que afetam diretamente a qualidade e a conservação... ... |
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.