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Autoria: NASSU, R. T.; FRANCISCO, V. C.; SOUZA, J. H. R.; PFLANZER, S. B.

Volatile compounds are responsible for the formation of meat aroma and flavor, and are affected by processing, storage and cooking.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2023

Autoria: CÔNSOLO, N. R. B.; PAULA, A. P. M. DE; SANTOS, E. S. P.; COLNAGO, L. A.; MORAES, T. B.; NASSU, R. T.; PFLANZER, S. B.

Eating beef can be considered as a sensorial experience, a moment of mindfulness and mouthfulness, so consumers are increasingly demanding high quality meat, mainly focusing on tender with a distincti... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2023

Autoria: CÔNSOLO, N. R. B.; PAULA, A. P. M. DE; FOZ, B. M.; COLNAGO, L. A.; MORAES, T. B.; NASSU, R. T.; SANTOS, P. M. DOS; PFLANZER, S. B.

Aging process is an important technology used to improve meat quality and eating experience, but different types of aging produce differences on meat organoleptic traits.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2023

Autoria: REZENDE-DE-SOUZA, J. H.; NASSU, R. T.; MACEDO, R. E. F. DE; FRANCISCO, V. C.; KARWOWSKI, M. S. M.; PFLANZER, S. B.

A new type of aging has been employed in which the meat receives a layer of fat prior to aging, known as being butter-aged. This study investigated the effects of using milk butter and pork lard as co... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2024

Autoria: NASSU, R. T.; SILVA, M. L. P. da; CORDEIRO, C. S.; FRANCISCO, V. C.; FLEMING, V. do N.; MARCONDES, C. R.

Dentre os atributos que valorizam a carne bovina, a qualidade sensorial é de grande importância para aceitação dos consumidores. A raça Canchim (bimestiço composto de 5/8 Charolês + 3/8 Zebu) tem sido... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2016

Autoria: DIAS, R. P.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2007

Autoria: LIMA, A. M. C.; ARAÚJO, M. S. de; ALVES, S. M.; ALVES, F. S. F.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2010

Autoria: COSTA, R. G.; MADRUGA, M. S.; MEDEIROS, G. R. de; VOLTOLINI, T. V.; DUARTE, T. F.; PEDROSA, N. de A.

O manual “Manta de Petrolina” é uma iniciativa inédita, que visa a caracterizar, valorizar e promover um dos produtos mais emblemáticos da caprinovinocultura nordestina. Neste sentido, constitui um tr... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2010

Autoria: FERREIRA, E. A.; FERREIRA, D. P.; ABREU, J. G. de; ALMEIDA, R. G. de; AZEVEDO, V. H. de; SALES, K. C.; ASSIS, L. M. B.; SANDRI, V. T.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2021

Autoria: SACCON, T. D.; MOREIRA, F.; MONDADORI, R. G.; CRUZ, L. A.; BARTKE, A.; MASTERNAK, M. M.; PEGORARO, L. M. C.; SCHNEIDER, A.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2015

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