Filtrar por:

Ano de publicação
Mais...
Idioma de publicação
Unidades
Tipo de publicação

Buscar em:

Ordenação: data  |  alfabética
 

Autoria: CAMARGO, A. C. de; REGITANO-D’ARCE, M. A. B.; BIASOTO, A. C. T.; SHAHIDI, F.

Phenolics in food and agricultural processing by-products exist in the soluble and insoluble-bound forms. The ability of selected enzymes in improving the extraction of insoluble-bound phenolics from... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2016

Autoria: BARROS, G. L. de; SILVA, F. T. S.; TEIXEIRA, R. S.; WAGNER, J. G.; ROMBALDI, C. V.; VIZZOTTO, M.; UBEYITOGULLARI, A.; NORA, L.

Abstract: Efficient anthocyanin extraction from emerging food matrices is essential in food technology and requires a precise, consistent, and clear extraction method. This study aimed to develop a de... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2024

Autoria: TELES, A. S. C.; CHÁVEZ, D. W. H.; GOTTSCHALK, L. M. F.; TONON, R. V.

Hydrolysis of the cell wall components of grape pomace by hydrolytic enzymes may be an alternative for the recovery of conjugated bioactive compounds from a matrix. In this sense, a pool of enzymes wa... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

Autoria: FAVARO, S. P.

Process of extraction of oil from macauba pulp from fresh fruits, using commercial enzymatic cocktails. The technology consists in extracting oil from macauba pulp using water and enzymes that increas... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2021

Autoria: COIMBRA, P. P. S.; CARVALHO, C. W. P. de; TAKEITI, C. Y.; GONÇALVES, E. C. B. de A.; CARDOSO, F. de S. N.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2019

Autoria: NOGUEIRA, A. R. de A.; BIANCHI, S. R.; NÓBREGA, J. A.

Among the instrumental techniques that can be useel for eletermination of trace elements in soils inductively coupled plaSl1la mass spectroscopy (ICP-MS) presents aelvantages such as multielemental ch... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2009

Autoria: COIMBRA, P. P. S.; TAKEITI, C. Y.; CARVALHO, C. W. P. de; CARDOSO, F. de S. N.; GONÇALVES, E. C. B. de A.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2019

Autoria: INGLIS, P. W.; PAPPAS, M. de C. R.; RESENDE, L. V.; GRATTAPAGLIA, D.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

Autoria: AZEREDO, H. M. C. de; PEREIRA, A. C.; SOUZA, A. C. R. de; GOUVEIA, S. T.; FOLSTA, K. C. B. M.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2009

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.