Filtrar por:

Ano de publicação
Mais...
Idioma de publicação
Unidades
Tipo de publicação

Buscar em:

Ordenação: data  |  alfabética
 

Autoria: ESPERANÇA, V. J. da R.; CASTRO, I. P. L. de; COUTO, C. de C.; MACEDO, A. V. de M.; SÁ, D. de G. C. F. de; LIMA, J. P.; FREITAS-SILVA, O.

Plant-based beverages are a viable alternative for elderly consumers because of their practicality and sustainable appeal. The use of Brazil nuts for these beverages is relevant because of the added v... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2025

Autoria: REIS, F.; MACHÍN, L.; ROSENTHAL, A.; DELIZA, R.; ARES, G.

The influence of time pressure on consumer perception may be particularly relevant for the design of food packages. The aim of the present work was to evaluate the influence of time-constraint on resu... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2016

Autoria: BOMFIM, M. A. D.; QUEIROGA, R. de C. do E.; AGUILA, M. B.; MEDEIROS, M. do C.; FISBERG, M.; RODRIGUES, M. T.; SANTOS, K. M. O. dos; LANNA, D. P. D.

O desafio de ampliação do mercado do leite de cabra tem estimulado ações de pesquisa, desenvolvimento e inovação para desenvolvimento de alimentos diferenciados. Uma das alternativas é a produção de l... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2011

Autoria: LEITE, J. P.; BARBOSA, E. G. G.; MARIN, S. R. R.; MARINHO, J. P.; CARVALHO, J. F. C.; PAGLIARINI, R. F.; CRUZ, A. S.; OLIVEIRA, M. C. N.; FARIAS, J. R. B.; NEUMAIER, N.; GUIMARÃES, F. C. M.; YOSHIDA, T.; KANAMORI, N.; FUJITA, Y.; NAKASHIMA, K.; SHINOZAKI, K. Y.; DESIDÉRIO, J. A.; NEPOMUCENO, A. L.

Abscisic acid-responsive element binding protein (AREB1) is a basic domain/leucine zipper transcription factor that binds to the abscisic acid (ABA)-responsive element motif in the promoterWater defic... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2014

Autoria: OLIVATI, C.; NISHIYAMA, Y. P. de O.; SOUZA, R. T. de; JANZANTTI, N. S.; MAURO, M. A.; GOMES, E.; HERMOSÍN-GUTIÉRREZ, I.; SILVA, R. da; LAGO-VANZELA

The grape is an important fruit regarding economic and health benefit parameters, because of its large consumption around the world and their bioactive phenolic compounds. The drying process of BRS Mo... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

Autoria: COSTA, G. R.; SOUSA, T. C. de; MANDARINO, J. M. G.; LEITE, R. S.; LABANCA, R. A.

Isoflavones are important compounds in soy with functional claims. Their concentrations are influenced by growing conditions and genetics. With the development of genetically modified varieties is cru... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2012

Autoria: GILLER, K. E.; ANDERSSON, J. A.; CORBEELS, M.; KIRKEGAARD, J.; MORTENSEN, D.; ERENSTEIN, O.; VANLAUWE, B.

ABSTRACT: Global support for Conservation Agriculture (CA) as a pathway to Sustainable Intensification is strong. CA revolves around three principles: no-till (or minimal soil disturbance), soil cover... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2015

Autoria: MORAIS, B. H. dos S.; LIMA, A. J. M. de; ALBUQUERQUE, N. I. de; CHISTÉ, R. C.; GUIMARÃES, D. A. de A.

Collared peccary (Pecari tajacu) is a wild animal, which the meat presents high levels of proteins and unsaturated fatty acids that enable the development of innovative healthier food products. In thi... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Autoria: BENTO, J. A. C.; MÉNDEZ, I.; GULARTE, M. A.; BASSINELLO, P. Z.

This study evaluated the perception of Brazilian consumers regarding the nutritional value, preparation/consumption preferences, and acceptance of genetically modified (GM) beans. An opinion survey wa... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2023

Autoria: BAQUETA, M. R.; ALVES, E. A.; VALDERRAMA, P.; PALLONE, J. A. L.

High-quality Brazilian Canephora coffees are rising to the level of specialty coffees in the face of a new industry perception. In this framework, spectra from 527 coffees were analyzed in the near-in... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2023

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.