Filtrar por:

Ano de publicação
Mais...
Idioma de publicação
Unidades
Tipo de publicação

Buscar em:

Ordenação: data  |  alfabética
 

Autoria: LIMA, F. E. H.; SILVA, F. L. F. da; AKHDHAR, A. A.; FECHINE, P. B. A.; NOGUEIRA, A. R. de A.; MATOS, W. O.

Abstract: Significant arsenic (As) contents have been reported in rice. The most toxic As species, inorganic arsenic (iAs), is one of the most common species in rice. Thus, it is important monitor iAs... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2025

Autoria: SILVA, L. F. da; GUERRA, C. C.; CZERMAINSKI, A. B. C.; FERRARI, L.; BERGOLD, A. M.

The objective of this work was to validate a fast method with low-solvent use, for the analysis of trans-resveratrol and quercetin in red wines. The wines were prepared, using a classical method, from... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Autoria: FERREIRA, J. A.; SANTOS, L. F. S.; SOUZA, N. R. da S.; OLIVEIRA, F. A. de; TALAMINI, V.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2013

Autoria: AZEVEDO, L. C. de; REIS, M. M.; PEREIRA, G. E.; ROCHA, G. O. da; SILVA, L. A.; ANDRADE, J. B. de

Carbonyl compounds (CC) play an important role in beverage aroma since they may affect flavor of wines, brandies, and beers, among others.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2009

Autoria: HANSEL, F. A.; BULL, I. D.; EVERSHED, R. P.

A methodology is presented for the determination of dihydroxy fatty acids preserved in the ‘bound’ phase of organic residues preserved in archaeological potsherds. The method comprises saponification,... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2011

Autoria: GREGORINE, L. F.; MONCLARO, A. V.; SILVA, C. de O. G.; RODRIGUES, K. B.; PEIXOTO, J. S. G.; ABDELNUR, P. V.; FAVARO, L. C. de L.

The powerful class of oxidative enzymes, lytic polysaccharide monooxygenases (LPMOs) - also named Auxiliary Activity (AA) - are able to oxidize recalcitrant polysaccharides on lignocellulosic biomass.... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2019

Autoria: SÁ, I. P.; BANHOS, S.; ANDRADE, M. S.; NHAMUE, P. F.; NOGUEIRA, A. R. de A.

Normative Instruction n. 7 of 04/12/2016 of the Ministry of Agriculture, Livestock and Food Supply (MAPA) defines the maximum values of contaminants allowed in organic fertilizers and soil conditioner... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2023

Autoria: ALVES, P. C. C.; GUEDES, J. A. C.; SERRANO, L. A. L.; MARTINS, M. V. V.; SOUSAD. B.; SILVA, G. S.; RIBEIRO, P. R. V.; ZAMPIERI, D. S.; ZOCOLO, G. J.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2023

Autoria: FILHO, F. O.; ALCÂNTARA, D. B.; RODRIGUES, T. H. S.; SILVA, L. M. A. e; SILVA, E. de O.; ZOCOLO, G. J.; BRITO, E. S. de

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

Autoria: SANTOS, F. C. P.; PEREIRA, E. P.; ELOY, A. M. X.; VALLE, R. V.; FERREIRA, K. S. M.; FURTADO, J. R.

[Seasonal variation of the chromatographic proteins peaks with heparin affinity in Moxotó goat seminal plasma].

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2013

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.