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Autoria: MIELE, A.; ZANUS, M. C.; RIZZON, L. A.

Brazilian wine production is concentrated in the Serra Gaúcha region, which is located is Rio Grande do Sul, the southern atate of the country.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2009

Autoria: PEREIRA, G. E.

ln the Northeast of Brazil, tropical wines have been produced there are twenty years ago. The region is located between the parallels 8-9° of the South Hemisphere, characterized by a tropical semi-ari... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2011

Autoria: MIELE, A.; ZANUS, M. C.; RIZZON, L. A.

This work evaluated the physicochemical cornposition of Brazilian red wines, 2006 vintage, made from grapes grown in seven different vlticultural areas.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2008

Autoria: MIELE, A.; ZANUS, M. C.; RIZZON, L. A.

This work evaluated the physicochemical composition of 171 red Brazilian wines from the 2006 vintage, which were represented by 21 varietals.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2008

Autoria: RIZZON, L. A.; MIELE, A.

The objective of this work was to evaluate the physicochemical composition of the Cabernet Sauvignon wine from the Serra Gaúcha, the Brazilian most important viticultural region.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2007

Autoria: LEAO, P. C. de S.; CRUZ, C. D.; MOTOIKE, S. Y.

The objectives of this study were to evaluate the performance of cultivars, to quantify the variability and to estimate the genetic distances of 66 wine grape accessions in the Grape Germplasm Bank of... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2010

Autoria: GOMES NETO, H.; SILVA, J. B. P. da; HALLWASS, F.; PEREIRA, G. E.; GUERRA, C. C.

Tropical wines are a new concept of vitiviniculture that is being developped principally in Brazil.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2009

Autoria: ANDRADE, R. H. S. de; NASCIMENTO. L. S.; PEREIRA, G. E.; HALLWASS; PAIM, A. P. S.

This study determined and correlated the anthocyanin profile of Brazilian tropical (São Francisco Valley in Pernambuco), and temperate wines (Rio Grande do Sul), and temperate Chilean wines (Valle del... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2013

Autoria: NETO, H. G.; SILVA, J. B. P. da; PEREIRA, G. E.; HALLWASS, F.

The new Brazilian frontier in the vitiviniculture activity is located at Northeast region in Pernambuco State, closed to the equtor line (8º latitude south).

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2008

Autoria: CRUCELLO, J.; MIRON, L. F. O.; FERREIRA, V. H. C.; NAN, H.; MARQUES, M. O. M.; RITSCHEL, P. S.; ZANUS, M. C.; ANDERSON, J. L.; POPPI, R. J.; HANTAO, L. W.

In this study, a series of polymeric ionic liquid (PIL) sorbent coatings is evaluated for the extraction of polar volatile organic compounds (VOCs) from Brazilian wines using headspace solid-phase mic... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

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