Filtrar por:

Ano de publicação
Mais...
Idioma de publicação
Unidades
Tipo de publicação

Buscar em:

Ordenação: data  |  alfabética
 

Autoria: MARCANO DE HIGUERA, J.; SANTOS, H. M.; OLIVEIRA, A. F. DE; NOGUEIRA, A. R. de A.

A bioaccessibility test with raw and cooked lamb meat samples was performed. The evaluated cooking devices were grill, microwave oven, air fryer, pressure cooker, and electric oven. Physicochemical pa... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2021

Autoria: JESUS, M. S. C.; LAUDEAUZER, C. M; E. C. O. Braga; SANTIAGO, M. C. P. A.; NASCIMENTO, L. S. M.; GOUVÊA, A. C. M. S.; PACHECO, S.; BORGUINI, R. G.; GUERRA, J. G. M.; ESPINDOLA, J. A. A.; Pereira, H. M. G.; GODOY, R. L. O.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2016

Autoria: FOGACA, F. H. dos S.; ALVES, R.; BARBOSA, V.; MAULVAULT, A. L.; ANACLETO, P.; CAMACHO, C.; BANDARRA, N.; MARQUES, A.

Despite its well known nutritional attributes, seafood consumption can potentially represent human health hazards, as these species can often accumulate toxic elements namely as mercury, cadmium, lead... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2019

Autoria: GOMES, F. dos S.; CABRAL, L. M. C.; JESUS, M. S. C. de; MATTA, V. M. da

Persimmon has been associated to potential health benefits due to its high levels of bioactive compounds like polyphenols, carotenoids and fibers. Its production and consumption has been expanding in... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2024

Autoria: HONAISER, T. C.; ARCARI, S. G.; FABIANE, K. C.; ROCHA, M. de M.; FEDRIGO, I. M. T.; ARISI, A. C. M.

Foods are susceptible to matrix interferences during the gastrointestinal transit that can affect bioactive molecules. We proposed in vitro co-digestion of cowpea beans and orange juice to assess poly... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Autoria: PEREIRA, J. P. F.; MAGESTE, A. C.; CAMPOS, N. DA S.; SOUSA, R. A. DE; FRANCISQUINI, J. A.; PERRONE, I. T.; CARVALHO, A. F. DE; NUNES, R. M.; MARTINS, M. F.; SILVA, P. H. DA F. DA

Nutritionally, cheese and other dairy products have been highlighted especially as a calcium source. Access to minerals is dependent on variables related to diet, lifestyle, and also the health status... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2019

Autoria: GOMES, F. dos S.; ROSA, P. M.; CHAVES, A. C. S. D.; TONON, R. V.; SANTIAGO, M. C. P. de A.; CABRAL, L. M. C.

This study aimed to investigate the bioaccessibility of phenolic compounds of a red fruit ice cream added of powdered juçara pulp as a natural colorant after simulated digestion using the INFOGEST 2.0... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2024

Autoria: DUTRA, M. da C. P.; SILVA, A. B. M. da; FERREIRA, E. de S.; CARVALHO, A. J. de B. A.; LIMA, M. dos S.; BIASOTO, A. C. T.

Grape juices are rich in bioactive compounds; however, for these compounds to exert their functionality, they must be bioaccessible. Thus, the present study evaluated a simulated digestion process on... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2023

Autoria: PEIXOTO, F.; CAVALCANTE, J.; BORGUINI, R.; PACHECO, S.; GOUVÊA, A.; SANTIAGO, M.; GODOY, R.; NASCIMENTO, L.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2013

Autoria: NOGUEIRA, A. R. de A.; BOSSU, C. M.; MENEZES, E. A.

Milk is an essential macro and micronutrients source for growth, development and health, and as one of the animal protein sources for ali age's humans.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2009

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.