Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: BRONDI, S. H. G.; MACEDO, A. N.; NOGUEIRA, A. R. de A. The presence of veterinary drug residues in food, especially of pesticides used for cattle disease control, can affect public health and international trading of food products if maximum residue level... ... |
Autoria: MOTA, L. M. S.; CEZAR, B. H. M.; ANGELO, I. D. V.; MACHADO, D. S.; SALMAN, A. K. D.; TEIXEIRA, O. S. Pasture management is extremely important to the sustainable intensification of beef cattle systems. Therefore, the present study analyzed the stocking method and the adequate height of post-grazing o... ... |
Autoria: SILVA, G. R. da; GUEDES, F. L.; DINIZ, F. M. Abstract: The presence of co-extracted impurities in seeds can make DNA extraction challenging, as these contaminants can interfere with PCR amplification, both of which, extraction and PCR, are impor... ... |
Autoria: BRONDI, S. H. G.; MACEDO, A. N.; VICENTE, G. H. L.; NOGUEIRA, A. R. de A. A method for the determination of pesticide residues in water and sediment was developed using the QuEChERS method followed by gas chromatography ? mass spectrometry. The method was validated in terms... ... |
Autoria: MELO, M. E. N.; AMARAL, T. M.; LEAO, P. C. de S. The São Francisco Valley (Pernambuco-PE, Brazil) is of great importance for the local economy, since the region represents a large portion of Brazilian production and export of fresh grapes. Tradition... ... |
Autoria: BRILHANTE, N. S.; BIZZO, H. R.; FARIA-MACHADO, A. F. de; SANTOS, M. C. da S.; GAMA, P. E. Olive oil consists mainly of triglycerides, in about 97 to 99% by weight. The minor compounds are a complex mixture of polar, apolar and amphiphilic substances, such as tocopherols, phenolic compounds... ... |
Autoria: SILVA, M. S. da; SHIOTSUKI, L.; LOBO, R. N. B.; FACO, O. Abstract: A multivariate approach was adopted to evaluate the relationship among traits measured in the performance testing of Morada Nova sheep, verify the efficiency of a ranking method used in thes... ... |
Autoria: COELHO, E. M.; PADILHA, C. V. da S.; MISKINIS, G. A.; SÁ, A. G. B. de; PEREIRA, G. E.; AZEVEDO, L. C. de; LIMA, M. dos S. Organic acids and sugars are related to the chemical balance of wines and grape juices, besides exerting a strong influence on the taste balance and sensorial acceptance by consumers. The aim of this... ... |
Autoria: DUTRA, M. da C. P.; RODRIGUES, L. L.; OLIVEIRA, D. de; PEREIRA, G. E.; LIMA, M. dos S. The phenolic profile and antioxidant activity (AOX) of "organic vs. conventional" Brazilian wines and grape juices were analyzed. A simple method for the determination of minerals Cu, Fe and Mn by F-A... ... |
Autoria: SILVA, L. F. da; GUERRA, C. C.; CZERMAINSKI, A. B. C.; FERRARI, L.; BERGOLD, A. M. The objective of this work was to validate a fast method with low-solvent use, for the analysis of trans-resveratrol and quercetin in red wines. The wines were prepared, using a classical method, from... ... |
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.