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Autoria: CORTEZ, T.; MONTENEGRO, H.; COUTINHO, L. L.; REGITANO, L. C. de A.; ANDRADE, S. C. S. Evolutionary history leads to genome changes over time, especially for species that have experienced intense selective pressures over a short period. Here, we investigated the genomic evolution of Bos... ... |
Autoria: OLIVEIRA, C. F.; SILVA, M. G.; SILVA, G. N.; DUCATTI, K. R.; ROCHA, M. de M.; REIS, A. R.; RABÊLO, F. H. S.; LAVRES, J.; SANTOS, E. F. Zinc (Zn) is crucial for both plant metabolism and human nutrition, with its deficiency being a global health concern. Strategies to increase its availability in food, such as agronomic biofortificati... ... |
Autoria: MATALLO, M. B.; ALMEIDA, S. D. B.; FRANCO, D. A. S.; CERDEIRA, A. L.; GAZZIERO, D. L. P. Resumo: O fosfato de oseltamivir, ingrediente ativo do antiviral Tamiflu®, é um potente inibidor viral produzido a partir do ácido chiquímico e extraído da semente de Ilicium verum, sua mais important... ... |
Autoria: SILVA, V. M.; NARDELI, A. J.; MENDES, N. A. de C.; ROCHA, M. de M.; WILSON, L.; YOUNG, S. D.; BROADLEY, M. R.; WHITE, P. J.; REIS, A. R. dos Dietary zinc (Zn) deficiency is widespread globally, and is particularly prevalent in low- and middle-income countries (LMICs). Cowpea (Vigna unguiculata (L.) Walp) is consumed widely in LMICs due to... ... |
Autoria: RICHARDSON, M.; PIMENTA, A. M. C.; BEMQUERER, M. P.; SANTORO, M. M.; BEIRAO, P. S. L.; LIMA, M. E.; FIGUEIREDO, S. G.; BLOCH JUNIOR, C.; VASCONCELOS, E. A. R.; CAMPOS, F. A. P.; GOMES, P. C.; CORDEIRO, M. N.
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Autoria: PEREIRA, G. E.; PADHI, E. M. T.; GIRARDELLO, R. C.; MEDINA-PLAZA, C.; TSENG, D.; BRUCE, R. C.; ERDMANN, J. N.; KURTURAL, S. K.; SLUPSKY, C. M.; OBERHOLSTER, A. Girdling is a traditional horticultural practice applied at fruit set or other phenological stages, and is used mostly as a vine management. In grapevines, it is used primarily for table grapes to imp... ... |
Autoria: OLIVEIRA, M. E. A. S.; BASSINELLO, P. Z.; COLOMBARI FILHO, J. M.; CARVALHO, C. W. P. de; TAKEITI, C. Y. O arroz (Oryza sativa L.) é alimento básico além de ser fonte de energia, vitaminas, minerais e compostos bioativos. Existem diferentes cultivares de arrozes pertencentes as subespécies Indica e Japon... ... |
Autoria: DAIRIKI, J. K.; BORGHESI, R.; DIAS, C. T. dos S.; CYRINO, J. E. P. O objetivo deste trabalho foi determinar as exigências do dourado (Salminus brasiliensis) em lisina dietética (LD) e arginina dietética (AD), por meio de ensaios dose?resposta, com uso do perfil de am... ... |
Autoria: DINIZ, G. S.; BARBARINO, E.; OIANO NETO, J.; PACHECO, S.; LOURENÇO, S. O. The chemical profiles of Desmapsamma anchorata, Hymeniacidon heliophila (Porifera), Bunodosoma caissarum, Renilla muelleri (Cnidaria), Aplysia brasiliana, Eledone massyae, Isognomon bicolor (Mollusca)... ... |
Autoria: DINIZ, G. S.; BARBARINO, E.; OIANO NETO, J.; PACHECO, S.; LOURENÇO, S. O. Despite decades of research on marine algae, there are still significant gaps in basic knowledge about chemical com-position of these organisms, especially in tropical environments. In this study, the... ... |
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