Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: MARGARIDO, A.; MANZINE, L. R.; ARAÚJO-MOREIRA, F. M.; GONÇALVES, R. V.; HERRMANN JUNIOR, P. S. de P. This work describes the development and evaluation of a biosensor designed for enzymatic detection of short-chain alcohols, using an X-ray photoelectron spectroscopy (XPS) and atomic force microscopy... ... |
Autoria: MARGARIDO, A.; MANZINE, L. R.; ARAUJO-MOREIRA, F. M.; GONÇALVES, R. V.; HERRMANN JUNIOR, P. S. de P. This paper describes the development of a biosensor designed for the enzymatic detection of short-chain alcohols. The biorecognition element, alcohol dehydrogenase, was immobilized on selfassembled mo... ... |
Autoria: FERNANDES, R. A. S.; SANTOS, C. M. dos Este artigo teve como objetivo analisar a competitividade das exportações de açúcar e álcool do Estado de São Paulo, em comparação com o Brasil, no período de 2000 a 2010. Para avaliar a competitivida... ... |
Autoria: BRAGA, M.; FERREIRA, P. M.; OLIVEIRA, C. R. de; ALMEIDA, J. R. M. de Este trabalho, juntamente com o Documentos 36 (Estudo bibliométrico e análise de patentes acerca da produção de ácidos carboxílicos e álcoois a partir de açúcares - Parte 1: Ácidos carboxílicos) forma... ... |
Autoria: BRAGA, M.; FERREIRA, P. M.; LOPES, C. L.; BELÉM, D. DE L.; ALMEIDA, J. R. M. de Esta publicação é o primeiro produto do trabalho do Setor de Prospecção e Avaliação de Tecnologias (SPAT) da Embrapa Agroenergia e trata da plataforma industrial de açúcares C5/C6, mais especificament... ... |
Autoria: YANO, I. H.; CASTRO, A. de; CANÇADO, G. M. de A.; SILVA, F. C. da Advances in information and communication technology (ICTs) have reduced physical, political and cultural barriers among nations. Furnished with equipment and sensors, and without connection limit, wo... ... |
Autoria: YANO, I. H.; CASTRO, A. de; GONZALES, L. E.; CANÇADO, G. M. de A.; SILVA, F. C. da ABSTRACT. Dextran is a polysaccharide produced by bacteria of the genus Leuconostoc spp, which causes loss of sucrose and raises sugar and alcohol manufacturing costs, as well as reducing its quality.... ... |
Autoria: SOUZA, M. S. de; COSTA, J. N. M.; ESPINDULA, M. C.; SILVA, A. de A. e Hypothenemus hampei (Ferrari) is an important pest of coffee fields all around the world. The understanding of the synthetic attractive volatiles is essential for the development of appropriate strate... ... |
Autoria: BIASOTO, A. C. T.; SAMPAIO, K. de L.; MARQUES, E. J. N.; SILVA, M. A. A. P. da Concentrating cashew apple juice alters the beverage aroma and flavor, compromising consumer acceptability of the concentrated beverage. To understand the mechanisms involved in these changes, this re... ... |
Autoria: WELKE, J. E.; MANFROI, V.; ZANUS, M. C.; LAZZAROTTO, M.; ZINI, C. A. Wine aroma is an important characteristic and may be related to certain specific parameters, such as raw material and production process. The complexity of Merlot wine aroma was considered suitable fo... ... |
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.