Use of edible and biodegradable coatings in fresh and minimally processed fruits.

Informe múltiplos e-mails separados por vírgula.

imagem

Autoria: CABRAL, L.; FREIRE JUNIOR, M.; SOARES, A. G.; FONSECA, M.; FREITAS, S.

Resumo: The use of edible coatings in food products has increased because it offers several advantages as being biodegradable and extend the shelf-life. Embrapa Food Technology started this research by evaluating edible films in whole fruits (green coconut, guava) and fresh cut products (pineapple, melon, mango and palm tree). The determination of permeability, thermal and mechanical properties may indicate the best material to be used in specific product and it is been determined at UFRJ. Treated fruits and vegetables can be evaluated on its sensorial, microbiological, chemical, biochemical and physical attributes, shelf-life and its respiration rates by researches of Embrapa.

Ano de publicação: 2008

Tipo de publicação: Resumo em anais e proceedings

Palavras-chave: Fruta, Processamento Mínimo

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.